Top

Ontwerpwedstrijd

Een onderdeel van Kittenhome is de Ontwerpwedstrijd. Gedurende het gehele jaar dagen wij kattenliefhebbers en creatievelingen uit om op basis van het thema kat een product te ontwerpen. Deze wedstrijd is een van de manieren waarop Kittenhome een idee kan omzetten tot een product. Dit kan een kleine oplage zijn of misschien wordt het ontwerp opgenomen in de collectie. Heb je een idee, schets of een schaalmodel, dit hoeft helemaal niet perfect uitgewerkt te zijn, maak een foto en mail. Hieronder de kun meer informatie lezen.

Ben je de ontwerper van een nieuw product en ben je geïnspireerd door je eigen kat of misschien omdat jij het leuk vindt om te ontwerp dan ben je op de juiste plaats.

Kittenhome organiseert een doorlopende wedstrijd voor iedereen die iets zou willen hebben voor zijn of haar kat maar het product niet kan vinden of omdat je het leuk om mee te doen en geïnspireerd bent. Je kunt denken aan een lamp met hierin een kat of poot verwerkt, een bijzondere krabpaal, een sieraad of tas. De materialen mogen ook heel diverse zijn. Bijvoorbeeld: Hout, metal, glas, kunststof, textiel, keramiek, zilver, etc. Het kan dus ook echt zijn waar maar een kat op komt te staan of wat voor een kat is en kattenliefhebber erg handig is om te gebruiken.

 

We zijn op zoek naar ideeën voor producten die passen binnen het thema kat. Een product dat op de vloer staat, aan de muur hangt, het plafond, zelf kunt dragen of gebruiken of gewoon decoratief is. Het is aan jou hoe je het interpreteer.

Jouw ontwerp indienen
Je presenteert je ontwerp en tekst door:

  • Een foto te maken, bij een 3D schaalmodel graag 3 aanzichten fotograferen
  • Een verklaring van het ontwerp
  • Mits mogelijk een structurele ontwerptekening / -schets, met de constructie van het ontwerp 
  • En het materiaal en de productie verduidelijking

Moet ik een model maken?
Het maken van een model is niet verplicht. Maar (schaal) modellen of virtuele modellen maken het duidelijker.

Criteria

Uw inzendingen worden beoordeeld op het volgende:

  • Esthetiek en verschijning
  • commerciële haalbaarheid
  • fabricagevermogen
  • Uitvoerbaar in relatief kleine of grote series
  • Origineel

De prijs

Is het ontwerp voor ons haalbaar dan gaan wij een proefmodel maken. Het kan zijn dat het proefmodel iets anders uitvalt dan uw ontwerp. Het moet namelijk produceerbaar zijn. Na het proefmodel gaan wij een kleine oplage maken en ontvangt u van ons het 1ste model van de oplage.

Vragen en aanleveren
Heb je vragen of wil je je ontwerp aanleveren stuur dan een email naar info@kittenhome.nl met je vraag of foto’s en gegevens.